Rólam

Hitvallásom

Ha a több millió forintot érő autónkat meg kell javíttatni, akkor képzett specialistához fordulunk. Ha ki kell venni a vakbelünket mentővel szállíttatjuk magunkat a sebészetre, a megfelelő orvosi ellátásért! Mégis életünk egy jelentős részét olyan krízisek, lelki eredetű problémák foglalják el, amit nem szívesen osztunk meg senkivel, különösen a szakembert kerüljük! Mit szól a szomszéd, a munkatárs, a barát, majd bolondnak tartanak! Biztos meg tudom oldani a problémáimat saját magam is. Ha ez kudarcba fullad, mert jellegüknél fogva egyedül nem kezelhetők, akkor ott van a barát! Amikor a baj már kezelhetetlen még mindig vannak csodadoktorok, és ezután jön a mentálhigiénés szakember, akinek a segítségét kétkedve fogadjuk.

A lelkünk TABU! Ha valakinek kevés az önbizalma, nagyon féltékeny, képtelen elfogadni azt az élethelyzetet, amiben van. Ha elfogadhatatlan számára a kötödés. Ha családtagjaival szemben állandóan haragot érez, vagy éppen képtelen elszakadni tőlük, ha valaki túlzottan félti gyermekét, házastársát és még sorolhatnánk a megoldandó feladatok hosszú sorát…

Hiszem, hogy csak akkor lehetünk sikeresek, bármilyen probléma megoldásában, ha én úgy működöm, mint egy tükör, ha segítek Neked abban, hogy saját érzésvilágodban eligazodj.

Amikor Te megtapasztalod, hogy úgy fogadlak el, ahogy vagy, akkor meg tudsz nyílni, kimondasz olyan dolgokat is, amikről ma talán még azt gondolod, hogy elfogadhatatlanok.

Sok éves tapasztalatom alapján kijelenthetem, hogy a gyógyuláskor a használt technika eltörpül. Az elfogadás, a szeretet az, ami számít! Amit mondok, a tisztelet szava legyen és Te nyitott legyél a változásra, csak szeretet indít el valamit Benned. Amikor ezt elfogadod a siker már a Tiéd. Ha NEM, minden marad a régiben…

Tudod, nagy hátránnyal indultam én is az életemben. Születési súlyom olyan kicsi volt, hogy sokáig édesanyám nélkül voltam kénytelen növekedni, a világtól elzárva. Ma már tudom, hogy ez és sok minden más is kellett ahhoz, hogy képes legyek elfogadni, és megtanuljam a szeretet hatalmát…

A korábbi években azért tanultam, hogy megszerezek minden olyan képesítést, ami ennek a felelősségteljes munkának a magas szintű ellátásához szükséges: addiktológiai konzultánsi- , munkavállalási, pályaválasztási, életvezetési tanácsadói-, mentálhigiénikusi-, gyermek és felnőtt pszichodráma vezetői-,  NLP tréneri-, Gordon instruktori-, transzformáció, önismereti és spirituális társasjáték vezetői képesítést.

Elmondhatom, hogy 1995 óta azt csinálom, amire tudatosan készültem. Mentálhigiénés csoportvezető, tréner vagy egyéni tanácsadó szerepkörben, de lényegébe ugyanaz a dolog motivál, hogy hogyan tudom visszaállítani a test – szellem – lélek egységét a hozzám fordulókban.

Képzettség:

2001-2003 Addiktológiai Konzultáns (abszolutóriummal, államvizsga folyamatban)
Semmelweis Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar (Budapest)

1997-1999 Munkavállalási, pályaválasztási, életvezetési tanácsadó
Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Felsőoktatási Diáktanácsadó Posztgraduális Képzés

1996-1998 Mentálhigiénikus
Kossuth Lajos Tudomány Egyetem (Debrecen)Mentálhigiénikus posztgraduális képzés

1979-1983 Tanító, testnevelő tanár
Budapesti Tanítóképző Főiskola

1972-1976 Középiskolai érettségi
Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium Esztergom.

Egyéb képesítések:

2017 Drámapedagógus okj képzés
2013-2013 Mediátor – LEGE ARTIS Akkreditált Felnőttképzési Intézmény

1997-2005 Felsőfokú pszichodramatista (pszichodráma vezető), záróvizsga előtt
Magyar Pszichodráma Egyesület (Budapest) (500 óra)

1997-2000 Pszichodráma játékmester
Magyar Pszichodráma Egyesület (Budapest) (340 óra)

1999-2000 Nemzetközi gyermekpszichodramatista (gyermek pszichodráma vezető)
Magyar Pszichodráma Egyesület (Budapest) (100 óra)

1999-2000 NLP Practitioner and Master (300 óra)
Dr. Hermann István pszichiáter, Nemzetközi NLP Tréner

1996-1997 Gordon Instruktor (csoportvezető) (100 óra)
F. Várkonyi Zsuzsa, Nemzetközi Gordon Kiképző Tréner képzésén

1998-2000 Relaxterapeuta
Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület (Budapest) (100 óra)

2000 Simonton csoportvezető / (150 óra)
Dr. Hermann István pszichiáter, Simonton Kiképző Tréner képzésén

1998 Nemzetközi facilitátor – Transzformáció Önismereti és Spirituális Társasjáték
Mentálhigiénés Programiroda (Budapest)